Programe de training de
comunicare on-demand

În ultimii 13 ani, am lucrat cu sute de business-uri antreprenoriale în diverse stadii de dezvoltare, pentru care am comunicat lansări de produse, am creat campanii de comunicare internă și am gestionat campanii de reputație și construcție de brand. Astfel – de la strategie la implementare – am văzut la firul ierbii cum arată realitatea antreprenorială și am înțeles cum e diferită de comunicarea marilor branduri și corporații.

Punem toate aceste insight-uri și bune practici într-un nou serviciu marca Crafters:

Lansăm primul nostru format de training de comunicare on-demand dedicat antreprenorilor și echipelor lor de comunicare, 100% practic, care îmbină sesiuni de lucru aplicate pe business-ul tău cu sesiuni ulterioare de consultanță pentru rezultate cât mai bune.

Trainingul poate cuprinde subiecte desprinse din strategia de comunicare, PR & media relations și conținut, însă tematica acestuia este stabilită împreună cu antreprenorul și/sau echipa sa pentru o valoare adăugată cât mai mare.

În ce constă

Training + consultanță aplicate pe business-ul tău:

👉 3 sesiuni de lucru 1:1 pe o tematică la alegere (scroll pentru câteva exemple)
👉 2 ore de consultanță post-training
👉 8 ore pline cu explicații hands-on și cu o parte practică amplă
👉 Multe exemple, idei și recomandări aplicate direct la business și situația „din teren”

Rezultatul: un plan de acțiune concret, care să te ajute să îmbunătățești comunicarea brandului tău antreprenorial.

Cui se adresează

Celor care fac parte dintr-un business antreprenorial și care:

👉 vor să aibă o comunicare mai coerentă, mai strategică și cu mai mult impact
👉 au nevoie de un plan de acțiune aplicat și, în același timp, strategic, astfel încât să știe exact ce au de făcut, în ce ordine și cu ce consum de resurse
👉 au nevoie de claritate în ceea ce privește comunicarea: ce comunică, cui se adresează, pe ce canale, cu ce fel de conținut.

Mai concret:
👉 specialiști de comunicare din organizații antreprenoriale cu min. 1 an de experiență
👉 solopreneuri care vor să învețe să-și construiască singuri reputație printr-o comunicare aliniată la valorile și misiunea lor
👉 antreprenori care vor să înțeleagă mai bine cum îi ajută comunicarea și care sunt principiile unei comunicări sănătoase.
👉 specialiștilor din ONG-uri, care vor să obțină maxim de impact cu minim de resurse

La ce să te aștepți

👉 un program personalizat de training intensiv și practic, care – pe lângă cele 6 ore dedicate sesiunilor de lucru 1:1 cu noi – te va solicita suplimentar pentru a pune în practică și a exersa ceea ce vei descoperi de la o sesiune la alta.
👉 idei și input aplicat direct pe business-ul tău. Nu discutăm generalități, ci lucruri concrete, care pot fi puse în practică imediat în realitatea ta antreprenorială.
👉 un plan de acțiuni de comunicare sau un plan editorial (în funcție de subiectul trainingului) specific pentru business-ul tău, care să țină cont de obiectivele și resursele pe care le ai.
👉 2 ore de consultanță după terminarea trainingului, ca să-ți putem răspunde la întrebările care apar pe parcurs, ca să venim cu input sau cu feedback pe ceea ce ai lucrat între timp – orice aduce mai multă valoare pentru tine.

Tematici training

Este un program personalizat, așa că putem să-l adaptăm în funcție de nevoile și obiectivele tale. Iată câteva tematici pe care le putem aborda:

👉 Strategia de conținut. Cum comunici mai coerent în online: Cum arată audiența căreia te adresezi, care sunt mesajele-cheie, cum definim pilonii de conținut, pe ce canale comunicăm, cum arată planul editorial.

👉 Mecanisme ale încrederii. Cum construiești reputație și brand trust.
Strategia de PR & comunicare: business – brand – comunicare (sfânta treime din comunicare), cum definești corect audiența businessului tău, care sunt elementele care generează trust & reputation, care este planul de acțiuni de comunicare care să te ajute în acest sens.

👉 Cum construiești autoritate prin conținut și PR*: tipologii de conținut, canale tactici de PR & media relations, plan de acțiune.

*dedicat cu precădere proiectelor antreprenoriale B2B sau proiectelor de tip soloprenoriat.

Hai să povestim mai multe

Crezi că putem aduce valoare cu formatul nostru de training? Scrie-ne și hai să stabilim un discovery call în care să ne dăm seama dacă suntem trainerii potriviți pentru tine.

Contactează-ne

Antreprenori care au încredere în noi

„Lucrăm de peste 3 ani cu echipa Crafters pentru două dintre cele mai importante proiecte ale The Institute: Romanian Design Week și DIPLOMA Show. Dincolo de profesionalismul echipei, apreciem enorm atitudinea față de proiectele noastre, realismul propunerilor lor și chimia perfectă cu echipele noastre.

Aș spune că RDW și DIPLOMA Show nu sunt doar importante pentru noi, ci și foarte complexe ca obiective, ritm de lucru, dimensiune. De aceea, este atât de valoros pentru noi că putem simți Crafters ca pe o prelungire a noastră – mai mult decât niște parteneri, aproape colegi și prieteni.”

Andrei Borțun, CEO The Institute

„Am încredere că, orice fel de problemă i-aș da, Alexandra va veni cu o soluție și-mi va ușura viața; își va duce la capăt angajamentul, fără să mă încarce pe mine suplimentar în vreun punct, fără să fie nevoie să fac follow-up, fără să uite de ceva. Proactivitatea și organizarea lor e impecabilă, iar Alexandra e în top 3 oameni de client service pe care i-aș recomanda fără griji oricui.”

Radu Glonț, Consilier în Negociere, Leverage

„Oana este de departe unul dintre cei mai riguroși profesioniști cu care am lucrat. Are o minte ascuțită și abilitatea de a adresa holistic nevoile de comunicare ale unei companii. Are, de asemenea, o disciplină impecabilă prin care coordonează implementarea. Colaborarea cu Crafters ne-a schimbat perspectiva organizațională și modul în care creăm și gestionăm strategia de comunicare, într-un mod care ne-a făcut mai agili și mai adaptați la contextul pieței.”

Andra Munteanu, co-fondator Narada

„Admir modul de organizare a întregului proces de comunicare pus în practică de echipa Crafters și pasiunea pe care o depun în proiect. Alexandra e mereu orientată pe soluții și vine cu input de calitate, foarte detaliat. E o plăcere să lucrez cu ea. O recomand pentru orice fel de proiect de content marketing.”

Sabin Gîlceavă, Consilier în Negociere și fondator Leverage

„Ne bucurăm să lucrăm cu fetele de la Crafters de peste 5 ani. Ne încânta implicarea, proactivitatea și ideile lor, dar mai ales faptul că facem o echipă foarte bună – de multe ori avem sentimentul că sunt departamentul nostru intern de comunicare.”

Violeta Roșu, Co-fondator și Managing Partner Blue Point

„În ultimii doi ani, am avut privilegiul de a lucra îndeaproape cu echipa Crafters și pot confirma angajamentul lor ferm pentru excelență în tot ceea ce fac.

Pe parcursul colaborării, le-am apreciat în mod deosebit abilitatea de a elabora strategii complexe care se integrează perfect cu obiectivele de afaceri ale Allied Engineers. Crafters nu oferă doar solutii „one-size-fits-all”, ci își adaptează strategiile la nevoile noastre unice, asigurând o abordare extrem de personalizată și eficientă.

Comunicarea lor este întotdeauna clară și punctuală, sunt creativi și atenți la detalii. Acest nivel de dedicație asigură că mesajul brandului nostru este întotdeauna precis și rezonează cu publicul nostru țintă.”

Mihai Dragomir, CEO Allied Engineers

„Am rezonat cu Crafters de la bun început, atât uman, cât și profesional, ceea ce a contat enorm pentru mine și dezvoltarea strategică a Sixense România. Pentru noi, Crafters este parte din echipă, admirat chiar la nivel de Sixense Group – pentru profesionalism, modul de lucru, consistența și creativitatea continuă. Modul atât de accesibil în care transmit către target mesajele noastre atât de tehnice este dovada înțelegerii depline a domeniului nostru de activitate și a direcției de dezvoltare în România. La doar un an de la începutul colaborării noastre, cred cu tărie că este doar începutul unui parteneriat de foarte lung durată.”

Mariana Garștea, CEO Sixense România

„Când am avut nevoie de comunicare pentru Arcady Studio, Alexandra și echipa Crafters au fost primii la care m-am gândit. A fost o potrivite perfectă între noi și proiectul nostru a prins aripi cu ajutorul lor. Le mulțumesc pentru tot suportul și recomand Crafters cu cel mai mare drag.”

Savian Boroancă, fondator Arcady Studio